Szanowni Państwo,

z wielką dumą i przyjemnością ogłaszamy rozpoczęcie nowej przygody z eksperymentowaniem smakami, teksturami i zapachami w naszych i waszych kuchennych laboratoriach!

Życzymy pasjonujących odkryć, samych przyjemności tworzenia i dobrej zabawy.

 

 

Dary Łąki

Zastanawiali się Państwo jaki jest procent roślin, które mają dobroczynny wpływ, a których nie wykorzystujemy w kuchni i aptece? Bardzo wiele z nich traktujemy jako chwasty, podczas gdy ludzie w […]

Kuchnia kwiatowa

Wiosenny czas zaprasza kwiaty do kwitnienia, więc warto wspomnieć o kwiatach jadalnych w kuchni. Oczywiście nie wszystkie kwiaty można jeść – wiele z nich jest gorzkich, a kwiaty takie jak […]

Ciasteczka ryżowe

Bez glutenowo i mało alergicznie. Ciasteczka ryżowe na każdą okazję i dla każdego! Są szybkie w wykonaniu i przepyszne! Przepis podstawowy: 200 g mąki ryżowej 100g zimnego masła lub margaryny […]

Zdrowe słodycze dla każdego

Szanowni Państwo, zaczynamy naszą podróż od przepisów na pyszności prosto od naszej pani koordynator promocji zdrowia w przedszkolu, pani Ewy: Jaglany budyń – z żółtkiem jaja – bez mleka i […]