Szanowni Państwo,

z wielką dumą i przyjemnością ogłaszamy rozpoczęcie nowej przygody z eksperymentowaniem smakami, teksturami i zapachami w naszych i waszych kuchennych laboratoriach!

Życzymy pasjonujących odkryć, samych przyjemności tworzenia i dobrej zabawy.

 

 

Spotkanie kokosa z jabłuszkiem

Ciekawe i bardzo smaczne połączenie smaku kokosa z jabłkami. Co będziemy potrzebować: 300 ml mleka kokosowego 50 g nasion chia 1 łyżka miodu 2 duze jabłka (lub jedno jabłko i […]

Awokadowe szaleństwo

Awokado   Awokado to tzw. superfood – zawiera tyle składników odżywczych, że uwzględnienie go w diecie oznacza dobro dla naszego zdrowia. Codzienne jedzenie awokado może pozytywnie wpłynąć na zdrowie, m.in. dzięki […]

Zupa gruszkowa

Zupa Różana z Nutą Buraka i Ciecierzycy

Zupa Różana z Nutą Buraka i Ciecierzycy Składniki: Ciecierzyca – 1 szklanka (ugotowana lub z puszki) Marchewka – 2 sztuki (pokrojone w plastry) Pączki róży – kilka sztuk (do smaku, […]

Śliwki ukochane pod migdałową kruszonką

Śliwki ukochane pod migdałową kruszonką   Tego nie wolno odkładać na potem – kiedy robi się bardzo zimno, śliwki znikają ze sklepów… Z kruszonką wolno eksperymentować – wedle życzenia można […]

Aromatyczny krem z dyni

Aromatyczny krem z dyni   kilo dyni (najlepsza piżmowa lub hokkaido) 25 dag ziemniaków 1 pomidor lub pół puszki pomidorów 1,5 szklanki bulionu puszka mleka kokosowego oliwa cebula 2 ząbki […]